НОВИНИ

Президентът ще връчи третия мандат на "БСП за България" утре

очакване третия мандат какви позициите полическите сили
bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 15.01.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Президентът Румен Радев ще връчи мандат на ПГ на "БСП за България" за посочване на кандидат за министър-председател, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това ще стане утре в 10.00 часа на "Дондуков" 2, посочват още от президентската администрация. Това е последната възможност за съставяне на правителство в рамките на 48-ото народно събрание.

Часове преди държавният глава да обяви избора си за партията - носител на третия мандат Борислав Гуцанов от БСП коментира в "Денят започва с Георги Любенов", че условието, което преди дни вицепрезидентът Илияна Йотова постави за третия мандат, оставя БСП извън играта.

Преди дни Йотова заяви, че продължаването на политиките на служебното правителство е сред аргументите за избор на партията, на която ще бъде даден третия мандат.

Вицепрезидентът обясни как ще бъде избрана партията носител на третия мандат

Тази сутрин в студиото на БНТ Борислав Гуцанов от БСП заяви, че социалистическата партия има съществени различия с политиките на служебното правителство по отношение на оръжията за Украйна, закупуването на нови изтребители Ф-16 и ядрената енергетика.

Борислав Гуцанов: Условието, което вицепрезидентът постави за третия мандат, елиминира БСП от играта

"Голяма част от решенията, които се предлагат от политическите партии в този парламент и от служебното правителство противоречат на нашите виждания и на интересите на страната ни. Третият мандат има други особености по конституция. Той няма една седмица само. Действително, партията при която отива, трябва да положи усилия, за да направи контакт с всички възможни партии", заяви Гуцанов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на столичната ул. "Шишман" против превръщането ѝ в пешеходна зона
Жители на столичната ул. "Шишман" против превръщането ѝ в пешеходна зона
Насер Ал-Атия за пети път в своята кариера триумфира на Рали Дакар
Насер Ал-Атия за пети път в своята кариера триумфира на Рали Дакар