НОВИНИ

Президентите на България и Израел обсъдиха възможност за доставка на респиратори у нас

президентите българия израел обсъдиха възможност доставка респиратори нас
bnt avatar logo
от БНТ
16:18, 16.04.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Възможността за доставка на специализирана медицинска апаратура, в това число и респиратори, от Израел за България обсъди в телефонен разговор президентът Румен Радев със своя израелски колега Реувен Ривлин.

Според международни класации, Израел е на първо място сред нaй-бeзoпacнитe cтpaни в cвeтa по отношение на коронавируса с оглед на своевременното прилагане на тестове, диагностициране и предоставяне на лечение.

Българският държавен глава отбеляза нарастващото производство на висококачествени респиратори в Израел и изрази интереса на страната ни за покупка на такава специализирана медицинска апаратура.

Двамата президенти обсъдиха последствията от разпространението на коронавируса, което продължава да се отразява негативно на здравето и благосъстоянието на хората в двете страни, и подчертаха необходимостта от повишено сътрудничество, обмяна на положителен опит и взаимопомощ.

Президентът Радев благодари на своя израелски колега за бързата реакция на посолството на Израел в България, което направи дарение на медицински консумативи за Столичната община.

Изразена беше надеждата, че в близко бъдеще ще бъде намерен изход от възникналата политическа ситуация в Израел и двете държави ще подновят своето пълноценно и активно взаимноизгодно сътрудничество.

По време на разговора държавният глава Румен Радев изрази благопожелания към президента Реувен Ривлин и народа на Държавата Израел по случай големия религиозен празник Песах.

От своя страна президентът Реувен Ривлин изказа благопожелания към българския държавен глава и православните граждани на България по повод предстоящото отбелязване на големия религиозен празник Великден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БДЖ ограничава движението на влакове по празниците заради мерките срещу коронавируса
БДЖ ограничава движението на влакове по празниците заради мерките срещу коронавируса
КЗК започва проверка за цените на горивата
КЗК започва проверка за цените на горивата