Президентството започва кампания за стипендии на ученици и студенти

от БНТ
16:08, 22.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Още
президентството започва кампания стипендии ученици студенти
Слушай новината

Президентската институция започна дарителска кампания в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“. Набраните средства се разпределят през ноември месец като еднократни стипендии за отлични ученици в 12 клас и студенти в първи курс, които са настанени в социални услуги.

Тази година 25 младежи, израснали без родителски грижи, ще кандидатстват във висше училище или професионален колеж, като интересът им е насочен към специалностите социални дейности, педагогика, психология, бизнес администрация, медицина, икономика, програмиране и журналистика.

„Подкрепата на дарителите през годините, дори и в трудната 2020-а, ни дава възможност да помогнем със стипендия за образование на тези млади хора, които въпреки житейските трудности, имат амбиция за успех чрез знание. Убеден съм, че по-доброто образование дава равен старт на младежите в неравностойно положение“. С тези думи президентът Румен Радев отправи призив за участие в дарителската кампания в подкрепа на бъдещите студенти от випуск 2021.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства за инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC BNBGBGSD

Банка БНБ

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха 15-годишното момиче, издирвано в София
Откриха 15-годишното момиче, издирвано в София
Слави Ангелов: Скандалът с подслушванията цели овладяване на службите
Слави Ангелов: Скандалът с подслушванията цели овладяване на службите