НОВИНИ

Прибраха шестима в ареста заради наркотици

прибраха шестима ареста заради наркотици
bnt avatar logo
от БНТ
17:50, 17.01.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Шестима са в ареста след специализирана операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества.

В хода на акцията, проведена от служители на Трето РУ в Пловдив, са задържани наркодилър, двама мъже - в момент на притежание на различни видове и количества наркотик и двама дрогирани водачи.

От полицията уточниха, че единият от наркотрафикантите не е оповестен с детайли заради продължаващи процесуални действия.

Под надзора на компетентната прокуратура са образувани четири бързи и едно досъдебно производство.

Мъжете, задържани за престъпления по пътищата, са на възраст 26 и 30 години и са извършили криминалните деяния на територията на областния град.

Униформени спрели за проверка лек автомобил, управляван от 26-годишен млад мъж от Сопот и в хода на работа установили по надлежния ред, че мъжът шофира под въздействие на коктейл от амфетамин, метамфетамин и марихуана. При последвал обиск от лицето и превозното средство били иззети повече от 4 грама марихуана и амфетамин. Справка в масивите на МВР сочи, че това не е първата подобна проява на задържания.

Бонзай е иззет от друг 30-годишен пловдивчанин, който също управлявал автомобила си дрогиран. Автопатрул спрял водач на МПС за проверка, а полевият му тест реагирал положително на употребата на амфетамин и канабис.

За държане с цел разпространение на наркотични вещества в ареста е 20-годишен младеж от пловдивското село Кадиево. При личен обиск от проверения били иззети амфетамин, марихуана и електронна везна. Различните видове високорискови вещества са с общо тегло над 12 грама. Наркотикът бил прикрит старателно в опаковка от ядки.

За притежание на марихуана и амфетамин е задържан и 38-годишен пловдивчанин. От лицето са иззети 30 грама марихуана и около 4 грама амфетамин. Работата по документиране на случаите продължава.

Снимки: ОДМВР - Пловдив

Репортер: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Ангелов: От 4 февруари може да разрешим три класа да се върнат в училище
Министър Ангелов: От 4 февруари може да разрешим три класа да се върнат в училище
Код жълто за студено време в по-малко области в понеделник
Код жълто за студено време в по-малко области в понеделник