НОВИНИ

Приеха на първо четене промените в бюджета на НЗОК

приеха първо четене промените бюджета нзок
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:02, 24.08.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Политика
Слушай новината

Депутатите приеха на първо четене промените в бюджета на Здравната каса и продължават работа по промените в бюджета на държавното обществено осигуряване.

Актуализацията на бюджета е разчетена при вариант, в който страната ни да е два месеца в оранжевата и два месеца в червената зона на заболеваемост от COVID-19. Това стана ясно по време на заседанието на бюджетната комисия, на която се обсъждат на първо четене трите законопроекта, свързани с обновяването на финансовата рамка.

Пред депутатите здравният министър Стойчо Кацаров увери, че се прави всичко възможно да не се унищожават ваксини заради изтекъл срок и изрази надежда процесът по ваксинация да се ускори.

"И задържани са доставките, които бяха планирани да пристигнат по рано през тази година. Паралелно с това, част от ваксините са дарени или препродадени и текат процедури за дарение и препродаване на други държави", добави Кацаров.

Около три милиарда лева струват мерките за посрещане на кризата с коронавируса за годината, включително и 50-левовата добавка към пенсиите, допълни зам.-министърът на финансите Виолета Лорер.

На въпрос какви са първоначалните разчети за отговор на пандемията догодина, Лорер отговори: "Това е свързано със Закона за бюджета, което правителството след нас ще подготвя и ще приема".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Афганистан и трите неизвестни
Афганистан и трите неизвестни
Три жертви след тежка катастрофа на пътя Искър - Долни Дъбник
Три жертви след тежка катастрофа на пътя Искър - Долни Дъбник