НОВИНИ

Приключи аварийният ремонт на "Дунав мост" при Русе, движението се осъществява без ограничения

приключи аварийният ремонт дунав мост русе движението осъществява без ограничения
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:18, 14.06.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Завърши аварийният ремонт на настилката на "Дунав мост" при Русе. Движението по съоръжението е възстановено и се осъществява без ограничения, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Началото на ремонта започна на 11 юни с въвеждане на временна организация на движението. От АПИ информират, че фирмата-изпълнител е приключила предвидените дейности по-бързо от предвидения срок, за да не се затруднява пътуването.

Ремонтните дейности бяха необходими, за да се гарантира безопасното пътуване през моста. Те ще спомогнат и да не се ограничава напълно трафикът по време на предстоящия основен ремонт на моста. От АПИ добавиха, че се предвижда началото на основния ремонт да бъде поставено през идния месец, като строителните работи ще се изпълняват без спиране на движението, а трафикът ще се регулира със светофар. Ще се работи ежедневно по 10 - 12 часа на ден - през светлата част от денонощието. Работният процес ще се организира и извършва поетапно на участъци, така че превозните средства да преминават двупосочно в платното, в което не се изпълняват строителни работи, добавиха от пътната агенция.

От въвеждането на съоръжението в експлоатация - преди 70 години, досега основен ремонт не е извършван. Преди повече от 22 години е правено укрепване на фугите, а през 2011 г. е подменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

Техническият проект за ремонт на съоръжението предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничителни системи, маркировка. Стойността на ремонта е около 44,9 млн. лева. Срокът за изпълнение е 730 дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 14.06.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 14.06.2024 г., 12:20 ч.
Накъде се движи градоносната суперклетка? (ОБНОВЯВА СЕ)
Накъде се движи градоносната суперклетка? (ОБНОВЯВА СЕ)