НОВИНИ

Принцеса Латифа от Дубай се появи публично за пръв път от 3 години

принцеса латифа дубай появи публично пръв път години
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:42, 22.05.2021
5753
Чете се за: 02:05 мин.
Още
Слушай новината

Принцесата на Дубай Латифа е била забелязана публично за първи път от почти 3 години насам, съобщава "Дейли Мейл".

Три месеца след като бяха пуснати шокиращи видеоклипове, записани от принцеса Латифа ал Мактум за това как я държат като заложница без право да излиза, тя е била заснета в търговски център в Дубай заедно със свои приятели.

Латифа публикува поредица от тайни видеоклипове от държането ѝ в плен, описвайки, че е държана от баща си Шех Мохамед ал Мактум като заложница.

Тя описа ярко и подробно как нейния драматичен опит за бягство през 2018 г., включващ джетове и яхта, е завършил с брутално отвличане и насилствено репатриране.

В най-ужасяващото видео, заснето след нейното неуспешно бягство, принцесата казва: Аз съм заложничка. И тази вила е превърната в затвор. Всички прозорци са с решетки. Отвън има петима полицаи и вътре две полицайки. Дори не мога да изляза на чист въздух.

Дубайската принцеса в шокиращо видео: Държат ме като заложник

Латифа избяга от Дубай през февруари 2018 г. Тя беше заловена на яхта край бреговете на Индия и принудително върната в Дубай, където беше затворена във вила с денонощна охрана.

След пускането на видеоклиповете през февруари 2021 г. ООН поиска да видят доказателства за живота ѝ и призоваха Латифа да бъде освободена.

Кампанията „Освободете Латифа“ наскоро поиска да бъдат наложени санкции на владетеля на Дубай заради нежеланието му да освободи дъщеря си и да изпълни изискванията на ООН.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испанка спря Томова от първи финал в WTA
Испанка спря Томова от първи финал в WTA
Двама убити и осем ранени след стрелба в Минеаполис
Двама убити и осем ранени след стрелба в Минеаполис