НОВИНИ

Призоваха феновете на Челси да спрат да скандират името на Абрамович

Челси Роман Абрамович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:02, 11.03.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Привържениците на Челси бяха призовани да спрат да скандират името на Роман Абрамович в подкрепа на собственика на клуба. Феновете направиха това по време на победата на Челси над Норич в четвъртък.

Руският бизнесмен Роман Абрамович беше санкциониран от правителството на Обединеното кралство в отговор на руската инвазия в Украйна.

Британският министър на технологиите, средствата за масова комуникация и спорта Крис Филп обяви, че феновете трябва да си спомнят, че собственикът на клуба е в тесни връзки с президента на Русия Владимир Путин.

„Разбирам защо феновете на Челси изпитват известна привързаност към него, но когато режимът, с който той е свързан, извършва зверства, това се оказва по-важно от футбола“, заяви Крис Флип.

„Така че бих ги помолил да помислят много внимателно преди да направят това отново, защото варварските действия на режима на Путин, който Абрамович подкрепя, са много по-важни от футбола“, добави още той пред Би Би Си.

Крис Филп обаче напомни позицията на правителството, че Челси може да бъде продаден от Роман Абрамович при определени обстоятелства. Едно от изискванията на правителството е олигархът да не получи нищо от евентуалната продажба. В момента Челси функционира със специален лиценз.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дина Аверина с груба грешка на топка, не се появи за останалите си съчетания
Дина Аверина с груба грешка на топка, не се появи за останалите си съчетания
Осма поредна победа и полуфинал за Джулия Терзийска в Тунис
Осма поредна победа и полуфинал за Джулия Терзийска в Тунис