НОВИНИ

Продължава скандалът с подправяните оценки в ЮЗУ

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
08:46, 07.03.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава спорът между бившия преподавател на Югозападния университет доц. Стефан Дечев и самия университет дали са подправяни оценки, които той никога не е писал на свои студенти.

Доц. Дечев обясни в студиото на "Денят започва", че неговият сигнал е бил само за оценки в специалността "История", но Министерството на образованието е проверило и специалността "Право" и така са излезли фактите за съкратеното обучение там. Дечев показа днес и подправен, според него, протокол, който е представен при проверката. От университета отрекоха.

"Аз работя в този кабинет, който иска да запечата доц. Дечев. Работя тук повече от 23 години и не мога да допусна, че има преподавател с по-дълъг от моя стаж, няма никаква представа от това как се води учебна документация и как може тя да бъде фалшифицирана", каза Антоанела Ванева, инспектор "Учебен отдел" в ЮЗУ.

"Вчера ректорът Марин показваше холограми на министерството. Никой не е твърдял, нито от медиите, нито от нас преподавателите бившите от ЮЗУ, че са раздавани дипломи фалшиви, като документ, а че са раздавани дипломи без да са положени изпити - това са различни неща", каза още доц. Стефан Дечев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гуардиола: За да бъдем част от битката за трофеите, имаме нужда от всички
Гуардиола: За да бъдем част от битката за трофеите, имаме нужда от всички
Карло Анчелоти: Слаб мач, не играхме добре
Карло Анчелоти: Слаб мач, не играхме добре