НОВИНИ

Продължава възстановяването на Община Царево след наводненията през септември

продължава възстановяването община царево наводненията септември
bnt avatar logo
от БНТ
08:51, 20.12.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава работата на Община Царево по възстановяването на инфраструктурата, която пострада при бедствието, сполетяло района на 5 септември. Тогава язовири и реки преляха, бяха отнесени мостове и се активираха свлачища.

Към този момент е проведена обществена поръчка и е сключен договор за проектиране и строителство с изпълнител, който към настоящия момент изготвя работния проект за язовир "Потурнашки". След това започва и строителство, като срокът на изпълнение е 420 календарни дни.

На язовир "Хаджи Яни", след проведена обществена поръчка е сключен договор за инженеринг с изпълнител, който към настоящия момент изготвя работния проект за обекта, след което започва и строителството. Срокът за изпълнение е 270 календарни дни.

Продължават аварийно-възстановителни работи по мостовото съоръжение кв. "Белия бряг" и прилежащата към него улица. Изготвя се и работния проект по аварийно-възстановителните работи по мостово съоръжение в кв. "Мандра". Договорът с фирмата изпълнител е в сила от 6 ноември, а срокът за изпълнение е 300 календарни дни.

Снимки: Община Царево

Продължава да се работи по аварийно-възстановителните работи по мостовото съоръжение до крайбрежна алея, както и по моста в с. Фазаново и част от прилежащ общински път. Провежда се обществена поръчка за аварийно-възстановителни работи по общинския път Приморско - Царево - Лозенец.

Автор: Елеана Цанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови израелски удари в централната част на Ивицата Газа
Нови израелски удари в централната част на Ивицата Газа
България на крачка от Шенген или не?
България на крачка от Шенген или не?