НОВИНИ

"Продължаваме Промяната" решава дали да подкрепи кабинет начело с Мария Габриел

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:06, 16.05.2023
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева
Слушай новината

Времето на ГЕРБ-СДС да предложат структура и състав на Министерски съвет в рамките на първия мандат вече тече, след като вчера кандидат-премиерът Мария Габриел получи папката от президента Радев.

Днес всички очакват решението на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Какви са нагласите вижте във включването на Милена Кирова.

"Продължаваме промяната" се събират днес, по информация на БНТ в късните следобедни часове, на национален съвет, за да обсъдят ситуацията. В края на миналата седмица Кирил Петков коментира, че от формацията имали твърдо решение, но след срещата с Мария Габриел, която е човек с европейско мислене, все пак ще обсъдят въпроса отново. Очакванията са, все пак, "Продължаваме промяната" да не подкрепят кабинет с първия мандат, но да подкрепят политики.

След националния съвет на "Продължаваме промяната" предстои среща и обсъждане вътре в групата заедно с "Демократична България".

Атанас Атанасов: Не смятам, че ПП-ДБ може да подкрепи първия мандат

В ефира на "Денят започва" съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че вече гледат към втория мандат.

"Днес в коалицията "ПП-ДБ" ще обсъдим задълбочено ситуацията, за да вземем решение. Аз обаче не смятам, че ние можем да подкрепим първия мандат. Единственият начин да бъде създадено работещо правителство, е през втория мандат и ние сме готови. Трябва да размислим, включително и по отношение на този персонален състав, дали трябва да подходим по този начин. Ние ще преговаряме само със ГЕРБ, с другите не виждам защо трябва да преговаряме - така смятам", каза Атанасов.

Знаете, БСП и "Възраждане" също вече заявиха, че няма да подкрепят първия мандат, а "Продължаваме промяната" би трябвало да обсъждат днес още една тема: кметските избори и как да участват - заедно с "Демократична България" и други формации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг наложи промяна в маршрута на Обиколката на Италия
Сняг наложи промяна в маршрута на Обиколката на Италия
Ще има ли рокади в Националното следствие?
Ще има ли рокади в Националното следствие?