НОВИНИ

Продължават да издирват мигрантите от автобуса, прегазил двама полицаи в Бургас

Продължават да издирват мигрантите от автобуса, прегазил двама полицаи в Бургас
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Давид Сукнаров
15:15, 26.09.2024
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава издирването на нелегалните мигранти, които са били в автобуса, прегазил двамата полицаи в Бургас през август 2022 г. На поредното съдебно заседание по делото за смъртта на униформените, нито един от призованите за свидетели чужденци не се яви.

За част от бежанците, които са напуснали страната или са в неизвестност, страните по делото единодушно се съгласиха да бъдат прочетени показанията им от първоначалните разпити.

Мигрантите разказват, че са били посрещнати в гората от подсъдимия шофьор – сириецът Омар Аднан и негов помагач. Не видели лицето на водача, тъй като бил с маска и шапка. Настанени са в автобуса, като им било казано да залегнат между седалките. Описват действията на шофьора като неадекватни, тъй като още в началото не успял да подкара автобуса и дори катастрофира измежду дърветата.

По време на пътуването към Бургас чули полицейски сирени и забелязали 5-6 патрулни автомобила. Усетили, че автобусът ускорява и по думите им се движел с около 100 км/ч. Усетили удар в полицейския автомобил, но разбрали какво точно се е случило, едва след като били свалени от автобуса от полицаите.

снимки: БНТ, БТА/Архив, БГНЕС

По време на заседанието се поиска от съда да се продължи издирването на друга част от мигрантите, за да се направи опит да бъдат призовани да се явят в залата за разпит. Делото продължава в понеделник. Тогава ще бъде представена и сложната експертиза, която показва възрастта на подсъдимия, който твърдеше, че е непълнолетен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Технически проблем блокира бариерите на жп прелезите на няколко булеварда в Пловдив
Технически проблем блокира бариерите на жп прелезите на няколко булеварда в Пловдив
Камион се запали на АМ "Струма"
Камион се запали на АМ "Струма"