НОВИНИ

Програма "Час по физическо“ води спорта в дома на учениците

програма час физическоldquo води спорта дома учениците
bnt avatar logo
от БНТ
12:22, 21.04.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Поредица от специални видео и онлайн тренировки за деца има амбицията да раздвижи българските ученици, които са принудени да стоят вкъщи по време на извънредното положение.

Програмата "Час по физическо “ е инициатива на сдружение “БГ Бъди активен“, което има дългогодишен опит в провеждането на инициативи за насърчаване на физическата активност и спорта. Вече са подготвени четири видео тренировки, а в програмата са предвидени и тренировки “на живо”, които ще се излъчват във Фейсбук.

Видео тренировките ще бъдат предоставени безплатно на всички училища, които имат желание да активизират дистанционно заниманията по физическо знание и спорт за учениците си. Съдържанието на кратките серии е разработено от инструктори от зала за функционални тренировки в Пловдив и е съобразено с възможностите и нуждите на децата.

По данни на Световната здравна организация България е на пето място в Европа по обездвижване при децата. 200 хил. българчета са с наднормено тегло, а 67 хил. страдат от затлъстяване. Хипертонията, лошият холестерол и диабетът тип 2 се появяват все по-често при деца и подрастващи у нас. Проучванията показват, че тези болести се появяват при децата вследствие на наднорменото тегло и обездвижването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
24-ма заразени с COVID-19 в шивашко предприятие в Плевен, то спря работа
24-ма заразени с COVID-19 в шивашко предприятие в Плевен, то спря работа
И Октоберфест стана жертва на коронавируса
И Октоберфест стана жертва на коронавируса