НОВИНИ

Програмата за подпомагане на бежанци от Украйна се удължава до 30 юни

проверка бнт какви исканията хотелиерите черноморието приютили бежанци
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 26.04.2023
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

До 30 юни се удължава срокът на действие на Програмата за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България. Решението за това е одобрено от Министерски съвет като действащите в момента условия по програмата се запазват.

Въвежда се и допълнителна мярка за ефективен контрол при администрирането на помощта по линия на програмата за лица, търсещи временна закрила в България вследствие на войната в Украйна.

Във връзка с финализиране на разплащанията по Програмата и с оглед коректното верифициране на окончателните дължими суми към участниците, се въвежда допълнителна мярка за ефективен контрол при администрирането на хуманитарната помощ, а именно представяне на попълнена Декларация за съответствие по образец съгласно Приложение № 4 към Програмата.

Декларацията се предоставя от законния представител на лицето, извършващо дейност в обекта, при поискване от администратора на помощта - Министерството на туризма. Същата се подписва с квалифициран електронен подпис и се подава чрез Системата за сигурно електронно връчване.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таменанг Чо пропуска гостуването на ЦСКА на Академик Пловдив
Таменанг Чо пропуска гостуването на ЦСКА на Академик Пловдив
МС одобри наредбата за военно обучение в 10-и и 11-и клас
МС одобри наредбата за военно обучение в 10-и и 11-и клас