НОВИНИ

Прокуратурата повдига обвинения срещу съпруга и свекъра на убитата Евгения Владимирова

спецпрокуратурата започва проверка цената тока бизнеса
bnt avatar logo
от БНТ
15:12, 13.11.2021
5040
Чете се за: 01:12 мин.
У нас
Слушай новината

Софийска градска прокуратура днес съобщи, че привлича към наказателна отговорност 36-годишния О.В. и 60-годишния П.В. във връзка с извършено убийство на 33-годишната Е.В.

По-рано на брифинг пред СДВР разследващите информираха, че тялото на жената, която изчезна през октомври месец, е открито в покрайнините на Перник и че категорично става въпрос за причинена насилствена смърт.

Досъдебното производство по случая е образувано на 15.10.2021 г., като разследването се провежда в СДВР и под надзора на СГП. На О.В. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, а на П.В. за престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 4, пр. последно, вр. ал. 1 от НК.

С постановление на прокурор в СГП обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, за да бъде осигурено довеждането им пред съда с цел разглеждане на искане за вземане спрямо тях на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои на 15.11.2021 г. Софийска градска прокуратура да внесе искане за вземане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Петев няма да разчита на Джеко за предстоящите мачове
Ивайло Петев няма да разчита на Джеко за предстоящите мачове
Задържаха мъж от Ямбол при акция срещу купуване на гласове
Задържаха мъж от Ямбол при акция срещу купуване на гласове