НОВИНИ

Откриха тялото на изчезналата Евгения Владимирова, трима души са задържани

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:36, 13.11.2021 (обновена)
28367
Чете се за: 03:57 мин.
У нас
Слушай новината

Полицията откри тялото на 33-годишната Евгения Владимирова, която беше обявена за безследно изчезнала в средата на октомври. По неофициална информация трупът е намерен във водоем край Перник. Задържани са съпругът на жената и неговите родители.

От МВР съобщиха, че работят по всички възможни версии, но по неофициална информация най-вероятно мотивът за убийството е ревност. Според наши източници жената е била удушена от съпруга си в жилището им в квартал "Лагера", а неговият баща му помогнал за укриването на тялото. На двамата са повдигнати обвинения.

По неофициална информация трупът е бил изнесен с куфар от семейното жилище и това било документирано от видеонаблюдението на жилищната сграда. Една от версиите е, че мъжът подозирал съпругата си във връзка и предварително планирал убийството. Пак по неофициална информация съпругът и свекърът на Евгения през последния месец са били под наблюдението на разследващите след изчезването ѝ, използвани са и специални разузнавателни средства.

Снимката на Евгения Владимирова с апел "Издирва се" все още може да се види в близост до блока, в който живеела със съпруга и детето си. Съседите им не могат да повярват, че усмихнатата, красива жена е убита.

"Наскоро след като беше изчезнала, видях съпруга ѝ, стоеше на пейката с друг млад мъж. Направи ми впечатление, че беше много спокоен, даже беше усмихнат и си говореха двамата. Не е нормално мъж, на който жената е изчезнала, да изглежда така", разказва съседка.

На 14 октомври се появиха публикации в социалните мрежи, с които близките и приятелите на Евгения търсеха помощ и информация за изчезналата жена. Пишеха, че младата жена е в неизвестност от предишната вечер - не се е прибрала след фитнес. На излизане казала "чао" на мъжа си, но той не видял с какво била облечена. Сигнал за изчезването ѝ е подаден и в полицията. Оттогава вече месец разследващите работят денонощно по случая.

"В резултат на тази дейност на полицейските органи и на Софийска градска прокуратура във вчерашния ден се намери и тялото на безследно изчезналата жена. От това, което ние направихме във вчерашния ден като действие по разследването, се установи категорично, че се касае за насилствено причиняване на смърт", обясни Николай Станчев - началник на отдел "Разследване" - СДВР.

Прокуратурата повдига обвинения срещу съпруга и свекъра на убитата Евгения Владимирова

От МВР заявиха, че на този етап не могат да съобщят как е убита жената. По неофициална информация, бащата на мъжа му помогнал да се отърве от тялото, но майка му също е знаела за случилото се. На този етап са повдигнати обвинения само на двамата мъже.

"Проверени са всички възможни версии, за които и ние, и вие можем да се досетим", заяви началникът на отдел "Разследване" към СДВР.

И днес в жилището имаше криминалисти, а съседи недоумяваха как се е стигнало до тази ситуация. От прокуратурата съобщиха, че съпругът и свекърът на убитата млада жена са задържани за 72 часа. Предстои обвинението да поиска те да останат за постоянно в ареста.

По темата работиха: Йоана Миланова, Зоя Велинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежението между Полша и Беларус: Путин ще обсъди с Лукашенко въпроса за газта
Напрежението между Полша и Беларус: Путин ще обсъди с Лукашенко въпроса за газта
От нашите пратеници: Агитация в деня за размисъл в Турция
От нашите пратеници: Агитация в деня за размисъл в Турция