НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинения на Велико Желев

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:26, 07.03.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
задържан собственикът хидрострой велико желев снимки
Слушай новината

Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинения на бизнесмена Велико Желев, задържан снощи. Разследването срещу него се поема от градската прокуратура.

Велико Желев е привлечен като обвиняем за това, че на 24.02.2023 г. в гр. София, направил опит да принуди чрез сила Б. А. да поеме имуществено задължение от 68 000 лева чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери.

Деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда, като на потърпевшия са нанесени удари в областта на лицето и тялото. Насилието е извършено от повече от две лица, съобщава прокуратурата.

На 7 март в СГП са получени материали по досъдебно производство на Софийската районна прокуратура относно евентуално извършено престъпление – изнудване, извършено от повече от две лица (по чл. 214, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 213а, ал. 2, т. 4 от НК). Наблюдаващият прокурор е приел по компетентност досъдебното производство.

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства, има основания да се смята, че е извършено престъпление, уточняват от прокуратурата.

Обвиняемият Велико Желев е арестуван за 72 часа. Утре (8 март) ще бъде извършена преценка за внасяне на иск в Софийския градски съд за постоянното му задържане.

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата, допълват от СГП.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха валута за близо 2,2 млн. лв на Капитан Андреево
Откриха валута за близо 2,2 млн. лв на Капитан Андреево
БК Монтана обяви безплатен вход за дамите за срещата с Войводина утре
БК Монтана обяви безплатен вход за дамите за срещата с Войводина утре