НОВИНИ

Прокуратурата прецизира обвиненията срещу съпруга и свекъра на убитата Евгения Владимирова

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:07, 07.11.2022 (обновена)
Чете се за: 05:30 мин.
У нас
прокуратурата разпореждала никакви действия съдебна охрана корнелия нинова
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния му баща Пламен Владимиров за убийството на Евгения Владимирова.

Двамата вече имат повдигнати обвинения, като прокуратурата е прецизирала текстовете. Евгения Владимирова бе открита мъртва във водоем край Перник на 12 ноември миналата година, след като първоначално съпругът ѝ Орлин я бе обявил за изчезнала. В съда стана ясно, че той я е убил - предумишлено и по особено мъчителен начин, както и че бащата е съучастник в укриването на тялото.

От днешното съобщение на прокуратурата става ясно, че обвиняемият бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им.

В хода на разследването е установено, че бащата на Орлин е дал съвет на сина си как да извърши убийството и да прикрие следите. Това се е случило на 13 октомври 2021 г. сутринта в град Перник. 60-годишният мъж посъветвал обвиняемия да извърши убийството чрез удушаване в семейното жилище в гр. София.

Бащата обещал да транспортира трупа след убийството със собствения си лек автомобил и да го укрие в района на хвостохранилище в местност край гр. Перник.

Ето и съобщението на прокуратурата:

На О. В. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и т. 9 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, а на П. В. – за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и т. 9 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20, ал. 4 във вр. с ал. 1 от НК.

От събраните в хода на предварителното производство доказателства се установява, че обвиняемият О. В. и съпругата му Е. В. живели в апартамент в гр. София заедно с малолетния им син. О. В. бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им.

На 12.10.2021 г. О. В. взел решение да убие Е. В. Споделил с баща си – обв. П. В., и потърсил съвет от него как точно да извърши престъплението.

На 13.10.2021 г. сутринта двамата обвиняеми се срещнали в гр. Перник. Провели разговор, като П. В. дал на сина си съвети и разяснения за начина на извършване на деянието и прикриване на следите. П. В. посъветвал сина си да извърши убийството чрез удушаване, като решили, че е най-добре това да се случи в семейното жилище в гр. София. П. В. обещал на О. В. да транспортира трупа след деянието със собствения си лек автомобил и да го укрие в района на хвостохранилище в местност край гр. Перник.

След това двамата обвиняеми се разделили, като О. В. се върнал в гр. София.

Около 14.30 часа на 13.10.2021 г. Е. В. седяла в кухненския бокс на семейното жилище. Обвиняемият О. В. минал зад нея и започнал да я души с ръце. Пострадалата се опитала да се измъкне и изпищяла, но обвиняемият О. В. я повалил на пода, като продължил да я души, докато се убедил, че я е умъртвил.

След това се обадил на баща си и му съобщил, че е извършил убийството. Обвиняемият П. В. веднага тръгнал от гр. Перник с автомобила си. Спрял колата пред задния вход на блока на О. В. в гр. София. Поставил на ръцете си ръкавици и се качил в жилището при сина си. Двамата обвиняеми поставили трупа на убитата Е. В. в черен метален куфар, облепили куфара с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила на обвиняемия П. В. Обвиняемият О. В. дал на баща си личната карта, банковите и други карти на името на убитата, които по-късно П. В. изгорил.

П. В. потеглил с колата си и с трупа на Е. В. от София в посока към Перник, а обвиняемият О. В. останал в семейното жилище. В 16.50 часа П. В. изхвърлил куфара с трупа на убитата в хвостохранилище в близост до гр. Перник. Около 17.50 часа О. В. изхвърлил мобилния телефон на Е. В. до пешеходна алея в близост до фитнес клуб. По-късно телефонът бил намерен от свидетел. В опит да бъде ползван, информацията от телефона била изтрита.

Обвиняемият О. В. осъществил активност от името на убитата от мобилния ѝ телефон и нейните профили в приложения за комуникация и в чатове, включително изпратил съобщение до убитата си съпруга през негов профил. Старателно и последователно поддържал версия, че Е. В. е отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия впоследствие повторил и пред полицията. Взел участие и в издирването на съпругата си.

Трупът на Е. В. бил намерен на 12.11.2021 г.

Досъдебното производство по случая е образувано на 15.10.2021 г. Разследването е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктория Томова с ново рекордно класиране в световната ранглиста при дамите
Виктория Томова с ново рекордно класиране в световната ранглиста при дамите
Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира от сериите "Чалънджър" в Роан
Александър Лазаров се класира за основната схема на турнира от сериите "Чалънджър" в Роан