НОВИНИ

33-годишната Евгения била задушена със стреч фолио, съпругът и свекърът ѝ остават в ареста

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
17:20, 15.11.2021
21991
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Съдът остави в ареста обвинения за убийството на съпругата си Евгения Владимирова - Орлин Владимиров. В ареста остава и баща му, който според обвинението помогнал за укриването на тялото ѝ. Решението не е окончателно. Евгения е била в неизвестност цял месец, а тялото й беше открито преди дни във водоем край Перник. Ужасяващи детайли от жестокото престъпление станаха ясни днес в съдебната зала.

36-годишният Орлин Владимиров и баща му Пламен запазиха мълчание пред медиите. Пред съда обаче двамата казаха, че съжаляват за извършеното и потвърдиха, че са направили самопризнания.

Според обвинението, на 13 октомври Евгения е била жестоко убита от съпруга си в семейното им жилище.

"Имало някаква борба между пострадалата и нейния съпруг. Той е дал сведения, че я душил с ръце, като помислил, че е починала, но впоследствие тя още била жива. Впоследствие омотава главата, като ѝ запушва отворите, откъдето може да диша носа и устата, с четири пласта стреч фолио, което всъщност се оказало фатално за съдбата на жената", каза Чавдар Желязчев, прокурор.

Според обвинението, трупът на младата жена бил укрит от бащата на съпруга ѝ, който по неофициална информация е бивш служител на ДАНС. Тялото било изнесено от апартамента с куфар и откаранo от хвостохранилище край Перник.

"Бил е изхвърлен от колата на бащата на прекия извършител, като е изоставен в куфар, поставен в ембрионална поза е бил трупът. И така е захвърлен в тресавището", допълни прокурорът.

Ден след това съпругът на Евгения подал сигнал, че жена му е изчезнала. Твърдял, че отишла на фитнес не се е върнала. Месец по-късно обаче нейното тяло е открито от двама охранители, които обхождали района на хвостохранилището. След това синът и бащата били извикани на разпит.

"Може би притиснати от факта, че трупът вече е намерен те са решили да дадат тези признания, но не са ги дали официално в протокол за разпита на обвиняеми", каза ще прокурорът.

От обвинението изтъкнаха, че имат много доказателства, включително ДНК експертизи, свидетелски показания и следствени експерименти.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилват се детските страхове заради пандемията
Засилват се детските страхове заради пандемията
Менюто за Игрите в Пекин ще включва 678 ястия, но без пипер
Менюто за Игрите в Пекин ще включва 678 ястия, но без пипер