НОВИНИ

По-хладно днес, очакват ни превалявания

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 15.11.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно беше през нощта в по-голямата част от страната и температурите тази сутрин почти навсякъде са положителни, с изключение на Драгоман и Кюстендил - минус 2°. В София минималната днес е 0°.

В следобедните часове ще преобладава облачно време и на места ще има и превалявания от слаб дъжд. От североизток в страната ще прониква по-студен въздух и максималните температури ще се понижат, в сравнение с вчера, и ще бъдат между 7 и 14 градуса.

По-често облачно ще се задържи и през следващото денонощие, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Сутрешните температури ще бъдат между 0 и 10 градуса, а дневните - между 6° и 13°, в София – около 7. Ще духа умерен, в югоизточните райони и по Черноморието - временно силен североизточен вятър.

Много ветровито ще бъде и в планините. Вятърът и там ще бъде умерен, временно силен, но с посока от изток-югоизток. Ще бъде облачно. Ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще бъде на надморска височина около 1600 метра.

Захлаждането ще продължи не само у нас, а и навсякъде на Балканите. Облачността ще е значителна, на места със слаби валежи от дъжд, по-съществени в южните части от полуострова.

Проливни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици, се очакват по Западното и Централното Средиземноморие. По-често облачно и дъждовно ще се задържи и на Британските острови, а на Скандинавския полуостров, както и в северните части на Европейска Русия, ще вали сняг.

У нас и в сряда ще се задържи облачно, но почти без валежи. В четвъртък ще има повече слънчеви часове, а дневните температури слабо ще се повишат. В петък на места отново ще вали, но очакванията за събота са за слънчево време и затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отрицателни са пробите за COVID-19 на учениците, които днес се върнаха в клас
Отрицателни са пробите за COVID-19 на учениците, които днес се върнаха в клас
Младежите без Филип Кръстев срещу Молдова
Младежите без Филип Кръстев срещу Молдова