НОВИНИ

Прокуратурата разпространи нови чатове, предполага се, че са от телефона на Пламен Бобоков

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:17, 02.07.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Криминално

Прокуратурата разпространи нов епизод от чат-комуникация от телефона на Пламен Бобоков. Според държавното обвинение, съобщенията са разменени между бизнесмена и вероятно лице с имунитет.

От публикуваните извадки се вижда, че на 18 юни 2019 година потребител с име на латиница Plamen изпраща съобщение, чието съдържание прокуратурата не публикува. Получава отговор от потребител с име на латиница Prezident-Rumen Radev. От държавното обвинение уточняват, че комуникацията в телефоните на Пламен Бобоков е огромна по обем.

"Анализът на експертизата само на мобилните устройства - телефони и Ай-пади е над 260 гигабайта. И за да разберете какво ви казвам, "Война и мир" е около 5 гигабайта", каза главният прокурор Иван Гешев.

От друга извадка се вижда, че на 21 септември 2019 потребител с име на латиница Prezident-Rumen Radev изпраща съобщение, чието съдържание отново е скрито от прокуратурата. Получава отговор от потребител с име на латиница Pl.Bobokov на 29 септември.

То започва с думите цитирам: "Привет от Монровия" и продължава с обяснение, че фирмата му вече е концесионер на пристанище в Африка и обяснява какво значение има това за бизнеса.

В съобщението се казва още, цитирам: "Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначение на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия!".

Главният прокурор коментира, че само наблюдаващите прокурори могат да преценят каква част от кореспонденцията да огласят, за да не се попречи на разследването. Според Иван Гешев в телефоните на Пламен Бобоков има кореспонденция с хора на всякакви позиции в държавата.

Тази сутрин в телевизионно интервю бизнесменът показа и чат-комуникация, за която твърди, че е с премиера.

След като той смята, че е нормално да комуникира с президента, може би е нормално да комуникира и с премиера. Дали това осъществява състав на престъпление, какво има в комуникациите, ако е комуникирал с президента Радев, ако е комуникирал с премиера Борисов е въпрос на преценка на наблюдаващите прокурори, каза главният прокурор Иван Гешев.

От четвъртата, разпространена от прокуратурата, извадка се вижда, че има размяна на съобщения с потребител с име на латиница Desi Radeva.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС прие промени в Закона за подпомагане на земеделските производители
НС прие промени в Закона за подпомагане на земеделските производители
Могат ли автобусните превозвачи да ползват мярката 60/40?
Могат ли автобусните превозвачи да ползват мярката 60/40?