НОВИНИ

Прокуратурата ще протестира пускането под домашен арест на Венци Боксьора

прокуратурата протестира пускането домашен арест венци боксьора
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 09.10.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски градски съд по отношение на мярката за неотклонение на 36-годишния Венцислав Дамянов от Световрачене, по прякор Венци Боксьора. Той е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство – престъпление по чл. 325, ал. 5, вр. ал.1 от НК.

Мъжът беше задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа. В събота, 09.10.2021 г., прокурор от Софийска районна прокуратура поиска на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдия от Софийски районен съд се съгласи, че има обосновано предположение за авторство на деянието, че обвиняемият е осъждан и престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, но тъй като Венцислав Дамянов има наложена мярка „домашен арест“ по друго досъдебно производство, съдът не му наложи нова мярка за неотклонение.

Венцислав Дамянов е обвинен в това, че на 28.07.2021 г. в село Световрачане е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – докато разговарял с неустановен до момента мъж, без видима причина, обвиняемият го ударил с ръка в главата. Мъжът паднал, а обвиняемият продължил да го удря с ръце по главата и тялото.

В края на септември т.г. срещу обвиняемия беше образувано и друго досъдебно производство за закана с убийство и хулигански действия. Тогава Софийски районен съд го задържа под стража, но след няколко дни Софийският градски съд му определи мярка за неотклонение „домашен арест“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливан остана без ток заради недостиг на гориво
Ливан остана без ток заради недостиг на гориво
Законът за забраната на абортите в Тексас отново влезе в сила
Законът за забраната на абортите в Тексас отново влезе в сила