Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Прокуратурата ще проверява какво работи Начо Пантелеев и как са закупени скъпите коли, които управлява

Мярката "подписка" за шофьора, убил Ферарио Спасов, за сега не може да бъде променена, каза окръжният прокурор на Ловеч

bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 15.11.2023
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата ще проверява какво работи Начо Пантелеев - обвиняемият за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, и как, ако не е полагал труд, са закупени луксозните автомобили, които е управлявал. Това съобщи пред журналисти Валентин Вълков - окръжен прокурор на Ловеч.

"От медийните публикации и от това има в материалите по делото, този човек нямаме данни да е работил нещо. С какво се е занимавал, ще го изясним в хода на разследването. Ще изясним и ако това лице не е полагало какъвто и да е труд, откъде и по какъв начин се е сдобило с този автомобил. Това също ще го проверим. Доколкото знам е шофирал и с други луксозни автомобили, ще проверим откъде са те", заяви окръжният прокурор на Ловеч.

Мярката "подписка" за шофьора, убил Ферарио Спасов, за сега не може да бъде променена, каза Вълков.

"Ако бъдат установени нови факти и обстоятелства и събрани нови доказателства, които утежняват вината му, да може да бъде преквалифицирано обвинението от друг състав по чл. 343 и респективно след преценка от наблюдаващия прокурор да бъде променена и мярката за неотклонение. На този етап мярката "подписка" не може да бъде променена, тъй като тя е взета от колегата. Ако има промяна в хода на разследването, може да се мисли и в тази посока", обясни Вълков.

Обвиняемият за катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, Начо Пантелеев се е възползвал от правото си да не дава обяснения при разпита си в полицията.

Окръжният прокурор на Ловеч съобщи, че не може категорично да се каже с каква скорост е шофирал Пантелеев в събота, но при всички случаи е над 100 км/ч. Проверяват се снимки от камери преди и след инцидента.

Прокуратурата ще провери и имотното състояние на Начо Пантелеев.

"Няма пречка при събиране на доказателствата и установяване на нови факти и обстоятелства, които касаят имотното състояние на това лице да бъдат отделени материали и да се работи в тази посока", добави Вълков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Вълчев: Трябва да се въведе регулация за използването на изкуствения интелект
Даниел Вълчев: Трябва да се въведе регулация за използването на изкуствения интелект
Пътна полиция ще проверява грайферите на автомобилните гуми
Пътна полиция ще проверява грайферите на автомобилните гуми