НОВИНИ

Проливни дъждове и гръмотевични бури в Югозападна България

проливни дъждове гръмотевични бури югозападна българия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:30, 15.08.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Силен дъжд, придружен с гръмотевици започна да вали над София този следобед. Към 17:30 ч няма сигнали за наводнени подлези и други материални щети в столицата .

Мощна буря и градушка се изляха по същото време над Перник.

Бурята в Кюстендил събори кестеново дърво на изхода на града, до пътя за Дупница. Няма поражения, екипи на пожарната отстраниха дънера.

Екипи на ЧЕЗ и от пожарната сваляха клони по електропреносната мрежа по ул. "Дупнишко шосе", наложи се за повече от час движението да се пренасочи по едната лента, каза пред БНР главен експерт мобилизационна подготовка и защита на населението към общината Ивайло Чалъков.

Силен дъжд падна и в Дупнишко, като в близкото с. Дяково дъждът беше примесен със ситна градушка - няма поражения по градините и реколтата, разказаха местни хора.

Два часа по-рано пороен дъжд наводни Благоевград. Десетки са сигналите за наводнени улици и паркинги. Коли останаха във водата насред улиците.

Днес за Западна България е обявен жълт код заради очакваните локални количества на валежите, които могат да достигнат между 30 и 50 л/кв.м.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Пазарджишка и Благоевградска. Има и условия за градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна очаква първите туристи от Израел на 20 август
Варна очаква първите туристи от Израел на 20 август
Лекар от Добричката болница почина след заразяване с COVID-19
Лекар от Добричката болница почина след заразяване с COVID-19