НОВИНИ

Променят движението по част от АМ "Хемус" и "Тракия" заради почистване на тунели

тунел Витиня
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:24, 24.10.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

На 25 октомври ще се почиства тръбата за София на тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ и тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Днес от 21.00 ч. до 6.00 ч. утре - 25 октомври, за почистване ще се ограничи движението в тръбата за София на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. За да не се затруднява трафикът през деня, през нощта ще се спре движението за измиване на съоръжението. Пътуващите към София ще се пренасочват от пътен възел „Ботевград“ при 47-и км на автомагистралата по път I-1 София – Ботевград и при пътна връзка „Витинска река“ при 30-и км ще продължават пътуването си по АМ „Хемус“.

Утре – 25 октомври, от 15.00 ч. до до 6.00 ч. на 26 октомври за почистване ще бъде ограничено преминаването в тръбата за София на тунел „Витиня“. Трафикът ще се пренасочва по път I-1 София – Ботевград от 35-и до 30-и км при пътен възел „Витинска река“.

На 25 октомври, от 9.00 ч. до 17.00 ч. за измиване на тръбата за Бургас ще се ограничи движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“. Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата за София.

АПИ апелира шофьорите да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и да карат внимателно, спазвайки дистанция. Да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент, отбелязват от АПИ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6-годишно момче е в болница след жесток побой от пастрока си
6-годишно момче е в болница след жесток побой от пастрока си
17 сигнала за нарушения на изборното законодателство проверява полицията в Русе
17 сигнала за нарушения на изборното законодателство проверява полицията в Русе