НОВИНИ

Променят движението по "Дунав мост" край Русе заради ремонт

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:54, 08.05.2024 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Заради образувало се пропадане в българския участък на "Дунав мост" при Русе започнаха аварийно ремонтни дейности. Въведена е временна промяна в организацията на движение в 20-метрова отсечка. За проблема съобщиха зрители в края от серията почивни дни, когато трафикът беше изключително интензивен.

Заради извънредния ремонт се налага всички превозни средства да преминават двупосочно, поетапно в лентата, която води към Гюргево. Към момента от Областното пътно управление в Русе уточниха, че няма да се наложи пълно спиране на трафика. Мястото е обозначено със знаци, а служители на пътната агенция регулират движението. Към момента основен ремонт на българската част на "Дунав мост" не е правен. От Агенция "Пътна инфраструктура" обаче уточниха, че такъв се очаква да започне съвсем скоро.

На това се надяват и шофьорите, които преминават по моста всеки ден:

- Всеки път едно и също – чупят се колите, никъде в Европа го няма това нещо.

- Опасно е. От наша страна не е добре. Нашите братя румънци що-годе, нали, стараят се. Но на нашите нещо не им се иска.

"Аварийният ремонт е поради тази дупка, която виждате. Дефектирал е бетонният панел под асфалтовата настилка. В момента сме отворили мястото. Правим всичко необходимо като кофраж, допълнително армиране. И ще бъде отлят специален бетон на това място, с който да можем да укрепим дефекта", обясни инж. Стамен Савов - директор на Областно пътно управление - Русе.

БНТ: Предвиден ли е основен ремонт и кога?

"Това включва основният ремонт - подмяна на бетонни панели. Има проект, има избран изпълнител, в момента сме възложили на изпълнителя да ни предложи вариант за работа, при който да бъде минимално затруднено придвижването на автомобилите", уточни инж. Стамен Савов.

Временното ограничение на движението заради ремонта е до 20:00 часа тази вечер. Трафикът към момента е спокоен. Не така беше обаче в последния почивен ден, когато бе поставен рекорд. По данни на Агенция "Митници" за 24 часа, в посока Румъния, са преминали близо 20 000 леки автомобили.

Вижте повече в прякото включване на Пламенка Тонева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един Терзич: Мечтата ни все още не е приключила
Един Терзич: Мечтата ни все още не е приключила
Година от смъртта на Ани и Явор: Какво се промени след катастрофата на столичния бул. "Сливница"
Година от смъртта на Ани и Явор: Какво се промени след катастрофата на столичния бул. "Сливница"