НОВИНИ

Отново зейна дупка на "Дунав мост" край Русе

отново зейна дупка дунав мост русе
bnt avatar logo
от БНТ
14:41, 04.05.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Дупка с размери 30 на 40 см. се отвори в българския участък на Дунав мост при Русе. Тя е на 100 метра от началото на съоръжението в посока Румъния. Заради пропадането през нощта седем автомобила са спукали гуми там. Причината за отворилата се дупка е остаряването на бетона на един от панелите, интензивният трафик, както и големите количества валежи през последните дни.

Веднага след подаването на сигнал към директора на Областното пътно управление инж. Стамен Савов са предприети действия за обезопасяване на района. Мястото е сигнализирано и оградено със знаци, които указват проблемния участък. От Областното пътно управление вече са възложили извършването на ремонтни дейности на пътно поддържащата фирма.

Първо предстои опасната дупка да бъде залята с бетон и подсилена с метални елементи, а след това ще бъде и асфалтирана. Реално ремонтните дейности ще започнат в първия работен ден след празниците. Според областния управител Драгомир Драганов, движението по моста понастоящем се осъществява безпроблемно и няма предпоставки за забавяне на трафика, поради пропадането.

Създадена е необходимата организация за максимално улесняване на шофьорите. Статистиката сочи, че само за последното денонощие през мостовото съоръжение в двете посоки са преминали близо 2800 автомобила, като традиционно голяма част от тях се пада на тежкотоварния трафик. Очаква се основният ремонт на Дунав мост край Русе да започне през лятото.

Автор: Ралица Маринова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синодално пасхално послание за Възкресение Христово
Синодално пасхално послание за Възкресение Христово
За руския пробив в Очеретино в навечерието на 9 май
За руския пробив в Очеретино в навечерието на 9 май