НОВИНИ

Пропадането на Арсенал продължи и срещу Уулвс

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БГНЕС
13:05, 30.11.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Футбол
пропадането арсенал продължи уулвс

Отборът на Арсенал продължи със слабото си представяне във Висшата лига от началото на сезона и загуби от Уулвърхемптън с 1:2 у дома в мач от 10-ия кръг на първенството. “Артилеристите” бяха записали загуба и равенство в последните си два мача в Лигата и се надяваха да се върнат на победния срещу “вълците”, но се представиха трагично и бяха надиграни от своя съперник.

Обамеянг докосна топката едва 23 пъти за 90 минути игра.
Срещата на “Емирейтс” започна с неприятен инцидент, след като защитникът на Арсенал Давид Луиз и нападателят на Уулвс Раул Хименес удариха лошо главите си, което доведе до 10-минутно спиране на играта, за да бъде оказана медицинска помощ на Хименес. В крайна сметка мексиканският футболист бе откарана в болница, където впоследствие е дошъл в съзнание и е заявил, че се чувства добре.

На терена възпитаниците на Нуно Ешпирито Санто поведоха в резултата в 27-та минута, когато Нето се възползва от грешка в защитата на домакините, за да се разпише, но три минути по-късно Арсенал изравни от една от малкото си възможности чрез Габриел, който вкара след центриране от корнер на Уилиан. В 42-та минута Даниел Поденсе отново даде преднина на гостите след добра индивидуална изява, а през второто полувреме не паднаха повече голове и “вълците” спечелиха с 2:1.

Статистиката подчерта безпомощността на лондончани в атака, като те отправиха едва 2 точни удара в целия двубой, а нападателят Пиер-Емерик Обамеянг докосна топката едва 23 пъти в рамките на 90 минути. За Уулвс това бе първа победа при гостуване на Арсенал от 1979-та година насам, след която те се изкачиха до 6-то място в класирането със 17 точки, докато след петата си загуба от началото на кампанията Арсенал заема 14-та позиция с актив от 13 точки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден медал за България от ЕП по бокс в София
Пореден медал за България от ЕП по бокс в София
Условия за виелици и навявания в следобедните часове
Условия за виелици и навявания в следобедните часове