НОВИНИ

Протест на "Капитан Андреево" заради забавената обработка на камиони и товари

bnt avatar logo
от БНТ
06:49, 02.12.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Протест на "Капитан Андреево" заради забавената обработка на камиони и товари на границата между двете страни.

Български и турски превозвачи недоволстват срещу продължаващото образуване на километрични опашки на пункта, въпреки проведената среща с ресорните министерства през октомври. По данни на бранша времето за обработка на товарите на границата остава непроменено и камионите продължават да изчакват по 2-3 дни.

Превозвачите настояват за отчитане на увеличения трафик през пункта, вземане на спешни мерки и ускорена обработка на товарните автомобили.

Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи в България: Протестът е по-скоро символичен, той има за цел да привлече вниманието на институциите на двете държави - България и Турция, за да може да се ускори процедурата по преминаване на тежкотоварните автомобили. Към момента ситуацията на входа на България е доста тежка, изчаква се от порядъка на 90-95 часа.

Васил Инджов, заместник-директор на Дирекция "Южна морска" на Агенция "Митници": 2015 г. средно на денонощие сме имали обработени 1139 товарни автомобила, през 2019 г. стигаме до 1920 товарни автомобила, т.е. повишила се е с 50% обработката на товарните.

Автор: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вирусологът Радостина Александрова: Има случаи на повторна инфекция с коронавирус
Вирусологът Радостина Александрова: Има случаи на повторна инфекция с коронавирус
Главният прокурор на САЩ: Няма данни за измами по време на изборите
Главният прокурор на САЩ: Няма данни за измами по време на изборите