НОВИНИ

Четирима загинали при инцидента в Трир, сред тях е и бебе

Фани Аронова
от Фани Аронова
20:54, 01.12.2020 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Четирима са загинали, а 15 са ранени, някои от които тежко, след като автомобил се вряза в пешеходци в германския град Трир. Всички са жители на града, сред загиналите има и 9-месечно бебе.

Шофьорът е задържан. Той е германец.

Към момента няма данни за пострадали българи. Външното ни министерство предупреди сънародниците ни в Трир да не излизат в центъра на града.

Според германски медии, катастрофата е предизвикана умишлено, но няма данни за терористични подбуди.

Задържан е шофьорът, който се вряза в пешеходци в Трир. Мотивите му - неизвестни

Очевидци описаха ужас и паника и летящи във въздуха хора при връхлитането на кола с висока скорост в пешеходната зона в центъра на Трир. Кметът на града пристигна на място.

Волфрам Лайбе, кмет на Трир: Гледаме по телевизията картина от други страни и си мислим, че това не може да стане в Трир. Но то се случи, аз стоя тук и нямам думи.

Изявлението на градоначалника беше задавено от сълзи.

Премиерът на провинцията потвърди, че сред загиналите има бебе.

Малу Драйер, премиер на Рейнланд-Пфалц: Това е ужасен ден за моя роден град Трир и за цялата провинция. Нашите мисли са с близките на жертвите. Сред тях има бебе, ужасно е да мислиш, че родителите ще оплакват смъртта на своето дете.

Кола се вряза в пешеходци в Германия, има жертви (Снимки)

Властите предупредиха хората да избягват района на тежкото произшествие, изпълнен с линейки и спасителни екипи. След задържането на шофьора е установено, че е употребил голямо количество алкохол.

Петер Фрицен, прокурор: Разпитът продължава и още не можем да кажем нищо за мотивите му. Но няма признаци да са от терористичен, политически или религиозен характер. Има индикации за психиатрично разстройство.

Полицията призова да не се разпространяват спекулации и да не се пускат видео свидетелства в социалните мрежи, а да се изпращат на властите.

Инцидентът се разигра на фона на засилени мерки за сигурност в градските пешеходни зони в цяла Германия. Така е след трагедията през 2016 г., когато камион се вряза в тълпата на коледен базар в Берлин и загинаха 12 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През нощта ще е безоблачно и тихо, утрото - студено
През нощта ще е безоблачно и тихо, утрото - студено
"Щедрият вторник": Помощ за деца на починали от COVID лекари и учители
"Щедрият вторник": Помощ за деца на починали от COVID лекари и учители