НОВИНИ

Започва постепенно затопляне

bnt avatar logo
от БНТ
06:02, 02.12.2020
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Максималните температури днес ще са от минус 1-2° на места в северните до 8-10° в крайните югозападни райони от страната. В Северна България облачността ще се задържи значителна и на отделни места ще превали слаб сняг, а мъглите в равнинната част ще са трайни. В Южна България ще преобладава слънчево време, ще бъде и съществено по-топло.

В планините в следобедните часове от запад ще започне увеличение на облачността. Максималните температури по най-високите върхове ще са около 4-5° под нулата, а в курортите – от минус 1° на Алеко до около 4° в Банско. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.

В близките дни от югозапад ще се пренася по-топъл въздух и температурите ще се повишават, по-чувствително в източната половина от страната. В петък и през почивните дни максималните там ще достигат 15°, а в западната и централната част на Дунавската равнина, където облачността ще остане значителна, ще остават близки до нулата. Ще преобладава облачно време, а на отделни места, главно в Югозападна България, ще има и превалявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3475 случая на коронавирус при 9056 теста
3475 случая на коронавирус при 9056 теста
Оригами Коледа в брюкселска галерия
Оригами Коледа в брюкселска галерия