НОВИНИ

Протест пред болницата в Благоевград, където бебе беше изписано със счупен крак

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 10.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Близки и роднини на 20-дневното бебе, което беше прието с жълтеница и изписано със счупен крак от болницата в Благоевград, излязоха на протест пред неонатологичното отделение. Те настояват за наказание на лекарите, които по думите им, са виновни за счупването.

Роднините на бебето се събраха пред родилното отделение на благоевградската болница с настояване виновните за случилото се да бъдат наказани. Те искат и среща с ръководството на болницата. Така среща обаче не беше възможна, тъй като директорът д-р Огнян Митев отсъства поради здравословни причини.

Близките на бебето се срещнаха обаче със заместник-директора на болницата, който им обясни, че проверките по случая все още не са приключили.

"Искаме да разберем кой му счупи крака - да излезе и да си каже, а не да лъжат, че сме ние, ако не - болницата да се съди. Пет дни никой не дава обяснение и се крият. Пият и бият бебетата, не обръщат никакво внимание", каза Вера Георгиева, майка на бебето.

От болницата отрекоха обвиненията на близките, че служителите в болницата пият и системно малтретират бебетата.

"Това са пълни измишльотини, аз гарантирам на 100 процента няма такова нещо", заяви д-р Огнян Митев.

С роднините на новороденото се срещна заместник-директорът на лечебното заведение.

"Проверката продължава, затова помолих без излишни емоции да се види какъв е резултатът. В момента всяко едно нещо което си говорим са спекулации", каза Янко Кочев.

Според заключението на "Пирогов" е възможно травмата на бебето да е възникнала преди то да бъде настанено за лечение. От благоевградската болница заявиха, че разполагат с документи за това. Близките на детето обаче твърдят, че крачето му е счупено в неантологичното отделение и ще продължат с протестите си, докато не се установи виновникът.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След скандал: Прострелян и починал мъж и ранена жена в Кокаляне
След скандал: Прострелян и починал мъж и ранена жена в Кокаляне
Мъж с парализа чака близо година за ТЕЛК решение, за да има личен асистент
Мъж с парализа чака близо година за ТЕЛК решение, за да има личен асистент