НОВИНИ

Протестиращи срещу мерките отново се събраха в Лондон

протестиращи мерките отново събраха лондон
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:20, 26.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Хиляди протестиращи срещу блокирането преминаха през централната част на Лондон в събота, а резиденцията на министър-председателя на "Даунинг Стрийт” и парламентът бяха замервани с топки за тенис, съобщи Агенция "Франс прес".

Англия трябваше да премахне всички ограничения на 21 юни, но нарастването на случаите поради появата на щама Делта отложи тези планове с поне четири седмици.

Тълпата тръгна от Хайд Парк, през Оксфорд Стрийт и към парламента, носейки знамена, подсвиркващи и викащи, докато настояваха за незабавен край на ограниченията.

"Основната причина да съм тук е, защото смятам, че това заключване е дошло за сметка на нашата свобода и права“, каза Иън МакКоусланд, пътувал от Девън на югозападното крайбрежие на Англия.

"Свободата ни да се събираме, свободата ни е да пътуваме и да работим. Наистина съм доста ядосан на правителството, както и всички тук".

Целувка може да коства поста на здравния министър във Великобритания

Надписът на един от плакатите настояваше за "арест на Хенкок“, т.е. на здравния министър Мат Хенкок, който попадна в заглавията в петък, след като кадри от видеонаблюдение го паказаха на цяла Великобритания да целува любовницата си в здравното министерство. Той се извини за нарушаване на правилата, за чието изработване е помагал, но досега се противопоставя на призивите да подаде оставка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страшна буря с градушка удари Перник (Снимки)
Страшна буря с градушка удари Перник (Снимки)
Силна буря се разрази в София
Силна буря се разрази в София