НОВИНИ

Целувка може да коства поста на здравния министър във Великобритания

целувка коства поста здравния министър великобритания
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:22, 26.06.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Още

Британският таблоид „Сън” публикува снимка на здравния министър Мат Ханкок и приятелката му Джина Коладанджело, на която те се целуват, въпреки че и двамата имат семейства и деца. Лейбъристката партия настоя за оставката на министъра, който е от Консервативната партия.

Скандалът не е само въпрос на морал и етика. По време на пандемията Хенкок многократно казва, че гражданите на Кралството трябва да поддържат социална дистанция, особено в публичните пространства. В същото време Ханкок и Коладанджело, съдейки по всичко, са си разменяли „недистанцирани ласки” в офиса на министерството тази година.

43-годишният Хенкок е женен и има три деца. Джина Коладанджело също е омъжена.

Ана-Лиза Додс от кабинета заяви, че е налице „конфликт на интереси с парите на данъкоплатците“ - Хенкок е назначил Коладанджело на нейната позиция, която се плаща от бюджета. Засега правителството защитава министъра. Заявиха, че назначаването на Коладанджело на нейната длъжност съответства на всички стандартни процедури и никой не е нарушил правилата.

Часове след публикуваната снимка Хенкок направи изявление, в което призна, че наистина е нарушил правилата за социално дистанциране. "Изключително съжалявам, че разочаровам хората, ще продължа да работя, като се фокусирам върху изваждането на страната ни от пандемията", каза министърът.

Що се отнася до останалите обвинения, той заяви, че ще бъде благодарен на всички, които ще зачитат правото му на личен живот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Тесла" изтегля 285 000 коли от китайския пазар заради проблеми със софтуера
"Тесла" изтегля 285 000 коли от китайския пазар заради проблеми със софтуера
Днес е ден за размисъл в Благоевград
Днес е ден за размисъл в Благоевград