НОВИНИ

"Тесла" изтегля 285 000 коли от китайския пазар заради проблеми със софтуера

тесла изтегля 285 000 коли китайския пазар заради проблеми софтуера
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:34, 26.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Още
Слушай новината

Гигантът за електрически автомобили "Тесла" изтегля над 285 000 автомобила от китайския пазар, след като разследване установи проблеми със софтуера за подпомагане на шофирането, които могат да причинят сблъсъци по пътищата, съобщи правителственият регулатор.

"Тесла" ще се свърже със засегнатите потребители, за да надгради софтуера на автомобила си дистанционно безплатно, се казва в съобщението на Държавната администрация за регулиране на пазара.

Това е пореден удар за собственика на компанията Илън Мъск, който е подложен на нарастващ регулаторен контрол в Китай след няколко фатални пътни инцидента с автомобили на"Тесла" през последните месеци.

Автомобилният производител е мишена на многобройни жалби в социални медии от китайски потребители относно проблеми с качеството и услугите, завършили с шумен протест на клиентите на автомобилното изложение в Шанхай през април.

Компанията на Мъск е изключително популярна в Китай, където продава един на всеки четири от автомобилите си. Миналия месец "Тесла" обяви, че ще създаде център за данни в Китай след реакция на потребители поради опасенията, че техните данни могат да бъдат предадени на САЩ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделците от Пернишко могат да се възползват от означението „планински продукт“
Земеделците от Пернишко могат да се възползват от означението „планински продукт“
Целувка може да коства поста на здравния министър във Великобритания
Целувка може да коства поста на здравния министър във Великобритания