Проучване: Онлайн търговията предлага най-много работни места

от БНТ , Източник: БГНЕС
09:46, 08.08.2020
Чете се за: 00:43 мин.
По света
проучване онлайн търговията предлага работни места

Търговията в сферата на онлайн услугите и стоките крие най-много възможности за намиране на работа след пандемията.

Това сочи ново проучване на експерти от Института за прогресивно образование, което обхваща сферите на работа и професиите, чиито представители най-лесно намират работа на непълно работно време.

Най-бързият начин да намерите допълнителна работа е в областта на електронната търговия. Най-търсените са специалисти като мениджър на онлайн магазин, онлайн консултант, оператор на кол център и др.

Като цяло на пазара има много свободни работни места за тези, които работят чрез Интернет, включително в областта на онлайн образованието, казват експертите. Копирайтъри, SMM специалисти, мениджъри на съдържание, модератори на форуми или групи в социалните мрежи, както и онлайн преподаватели и ръководители на продажби могат бързо да намерят работа на непълно работно време.

В сферата на строителството също винаги може да бъде намерена работа - работодателите търсят строители, ремонтници, социални работници и бавачки. Все още има недостиг на служители в областта на логистиката и дистрибуцията: шофьори, куриери, товарачи и търговци.

Заради повишените санитарни и епидемиологични изисквания към бизнеса след световната коронавирусна епидемия има голямо търсене на специалисти в областта на почистването и дезинфекцията на помещенията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Удължават срока на ремонта на топлопровод в кв. "Илинден” в София
Удължават срока на ремонта на топлопровод в кв. "Илинден” в София
Свлачище в Южна Корея взе 4 жертви
Свлачище в Южна Корея взе 4 жертви