НОВИНИ

Проведе се четвъртата среща на експертните екипи от външните министерства на България и РСМ

мвнр момента данни пострадали българи торнадата сащ
bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 11.02.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Днес се проведе четвъртият кръг експертни разговори между екипите към министерствата на външните работи на Република България и Република Северна Македония, ангажирани с диалога по т.нар. пакет от политически въпроси, съобщават от Външно министерство.

Срещата протече в конструктивна и открита атмосфера. На нея бяха обсъдени последните предложения на Република Северна Македония, изпратени миналата година в отговор на предложенията на българската страна, представени на третия кръг експертни консултации, провели се през септември 2021г., в Скопие, съобщават от МВнР.

Екипите на министерствата на външните работи потвърдиха ангажимента си за поддържане на активен диалог, насочен към намиране на взаимноприемливи решения по ключовите теми от политическия двустранен дневен ред.

Провеждането на днешната среща бе договорено между министрите на външните работи Теодора Генчовска и Буяр Османи на съвместно заседание между правителствата на двете държави на 25 януари тази година. В духа на усилията за създаване на нова положителна динамика, те се обединиха около необходимостта разговорите по т.нар. пакет от политически въпроси да продължат интензивно.

Следващият кръг експертни разговори, които се очаква да се проведат в най-скоро време, ще се състои в Скопие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мане вече тренира с Ливърпул, ще кръстят стадион на негово име
Мане вече тренира с Ливърпул, ще кръстят стадион на негово име
Агенцията по вписванията вписа новите членове в Управителния съвет на тотото
Агенцията по вписванията вписа новите членове в Управителния съвет на тотото