НОВИНИ

Проверяват използвала ли е полицията насилие при акция в Бургас

Служители на проверявана за контрабанда фирма казват, че са били бити от полицаи

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
19:53, 18.05.2024
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас е разпоредил вътрешна проверка за евентуално полицейско насилие при акция за контрабанда на горива. Четирима служители на проверената фирма се оплакаха днес пред медиите. В МВР обаче няма официален сигнал за това.

Операцията е проведена под ръководството на Окръжната прокуратура на 16 май след получен сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и за съхранение на акцизни стоки в особено големи размери без разрешение. В нея са взели участие служители на МВР, Агенция "Митници" и НАП.

След проведената акция за контрабанда на горива в Бургас служители на фирмата се оплакаха за упражнено спрямо тях насилие при задържането им за 24 часа в ареста.

"Аз им казах: Хора, не ме заплашвайте, ще подам жалба и ще си изкарам медицинско, защото ме удряте. Оттам започна истинският бой, зверски бой. Така ме удряха, че явно знаят къде. Казаха ми по едно време "Седни на стола, защото не можем да те стигнем, много си висок и не можем да те ритаме". Седнах на стола и започнаха да ме ритат в гърдите. Оттам ме събориха на земята", разказва Илия Събев, шофьор.

"Боят беше на почивки. Бие едната с цел да говориш. След това излиза от стаята, бие другата, защото то се чува. Ние сме в съседни стаи как крещи. След това се връща при мен, докато не получат желаните отговори. Така или иначе аз нямаше как да говоря неща, които не са верни", каза Мария Ганева, счетоводител.

В официална позиция до медиите от полицията в Бургас посочват, че официално не е постъпил сигнал за полицейско насилие спрямо задържани лица.

"Аз прекарах няколко часа в сградата на ул."Крайезерна", присъствайки на претърсването и изземване. На тръгване дори на шега им казах, че те се държат по-професионално от Специализираната прокуратура преди да я закрият на чиито операции съм присъствал, понеже се държаха учтиво и нормално", обясни Калоян Кръстевич, адвокат на служителите.

В случай на установени нарушения или превишаване на полицейските правомощия служителите ще бъдат санкционирани дисциплинарно, допълват в позицията си от полицията в Бургас.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испания спечели европейското първенство по футбол за девойки до 17 г.
Испания спечели европейското първенство по футбол за девойки до 17 г.
ЦСКА и Крумовград поделиха точките в голово равенство
ЦСКА и Крумовград поделиха точките в голово равенство