НОВИНИ

Проверяват качеството на горивата в бензиностанциите в София

данъчните затварят бензиностанция пловдивското село калековец заради системни нарушения
bnt avatar logo
от БНТ
10:53, 14.10.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Качеството на горивата, предлагани в бензиностанциите в София и областта са инспектирали вчера представители на Главна дирекция "Национална полиция", Агенция "Митници", Националната агенция за приходите и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

В рамките на съвместната акция са проверени произхода и качеството на течните горива, изправността на касовите апарати и измервателните уреди, тяхната свързаност в реално време към органите по приходите, спазване на разрешителните режими, касаещи продажбата на продукти от нефтен произход, както и осъществяваната търговска дейност на инспектираните обекти.

В рамките на извършените проверки са били издадени конкретни предписания, свързани с дейността на обектите, съставени са актове за извършени административни нарушения - липса на пломби по измервателните уреди и съответни реквизити по техническите средства, функциониращи в търговските обекти.

Предстои да бъде изготвен химически анализ на иззетите проби от разпространяваното гориво, относно съответствие с изискванията за качество на течните горива. За отклонение от предвидените норми, наложената глоба може да достигне до 50 000 лева.

Целта на проверките е да се спрат разпространяването на недоброкачествени петролни продукти в търговската мрежа, както и нарушенията на митническото и данъчно законодателство при продажбата на горива в бензиностанции.

Работата по случая, планират се системни аналогични проверки.

Снимки: МВР

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха под домашен арест мъжа, задържан заради кемпер с мигранти
Пуснаха под домашен арест мъжа, задържан заради кемпер с мигранти
"Екзакта": ГЕРБ влиза в кампанията с първи резултат, за второто място се конкурират три партии
"Екзакта": ГЕРБ влиза в кампанията с първи резултат, за второто място се конкурират три партии