НОВИНИ

Проверяват се всички версии и обстоятелства около смъртта на кмета на Якоруда

bnt avatar logo
от БНТ
23:00, 14.11.2022
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Откриха мъртъв кмета на Якоруда Нуредин Кафелов. Той е намерен прострелян в автомобила си в местността Трещеник над Якоруда. Все още официална информация от полиция и прокуратура няма. Основната версия, по която се работи, е самоубийство, като не е изключена и версията за убийство.

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв около 16.30 часа на път в местността Трещеник на 5 - 6 километра над Якоруда. Той е бил в автомобил. Открит е с огнестрелна рана в областта на главата. На място криминалисти извършват оглед. Кафелов притежава валидни разрешителни за оръжие.

Разследването се води под надзора на Районната прокуратура в Благоевград, като се проверяват всички версии и обстоятелства около смъртта на Кафелов.

Прокуратурата започна разследване за склоняване към самоубийство по случая с кмета на Якоруда

"По новините разбрах за този трагичен случай и реших да сляза да видя какво става. Нямам никакво обяснение, аз съм горе цяла седмица. Той беше и приятел. Не вярвам, че може да се самоубие", каза местен жител.

Нуредин Кафелов е дългогодишен кмет на Община Якоруда от листата на ДПС. Той е на поста над 20 години. През 2020 г. името му нашумява заради направена обществена поръчка за над 75 000 лева за закупуване на луксозно возило за нуждите на общината.

В средата на септември ДАНС и КПКОНПИ влязоха на проверка в Община Якоруда. По неофициална информация, за да разследват работата на общинското ръководство и на кмета. Проверяват се начините, по които са били провеждани обществените поръчки, сигнали за корупция и конфликт на интереси.

Вижте повече в прякото включване на Станислава Христова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крал Чарлз Трети поиска законови промени за това кой ще го замества, докато отсъства
Крал Чарлз Трети поиска законови промени за това кой ще го замества, докато отсъства
В Германия остава носенето на маски в обществения транспорт на дълги разстояния
В Германия остава носенето на маски в обществения транспорт на дълги разстояния