НОВИНИ

ПСЖ победи Брест без Меси и Неймар

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:28, 21.08.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
псж мина победи брест без меси неймар
Слушай новината

Съставът на ПСЖ записа трети последователен успех от старта на сезона във френската Лига 1, надигравайки с 4:2 като гост тима на Брест.

Футболистите на Маурисио Почетино срещнаха сериозна съпротива на брега на Атлантическия океан, но въпреки това стигнаха до трите точки, запазвайки 100-процентовия си актив в първенството.

В двубоя участие на взеха две от звездите на парижани - Лео Меси и Неймар, които получиха по-дълга почивка от наставника.

ПСЖ откри резултата в 23-ата минута след чудесно изпълнение от дъгата на наказателното поле, а 13 по-късно Килиан Мбапе удвои, вкарвайки при добавка след изстрел на Вайналдум.

Малко преди почивката домакините намалиха изоставането си след гол на Франк Онора, който съхрани надеждите на Брест да не допусне първа загуба в шампионата.

В 73-ата минута разликата в полза на парижани отново стана два гола, след като Идриса Гей се разписа, възползвайки се от асистенция на Андер Ерера.

Стив Муние отново върна "пиратите" в срещата, намалявайки на 2:3 в 85-ата минута с прецизен удар по земя.

В добавеното време на срещата обаче Анхел Ди Мария сложи точка на спора, оползотворявайки подаване на десния краен бранител Ашраф Хакими.

Така, ПСЖ събра 9 точки и продължава да води в Лига 1, докато Брест допусна първо поражение, което го остави с 2 пункта на 12-то място.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха ново огнище на африканска чума в пазарджишко село
Откриха ново огнище на африканска чума в пазарджишко село
Камала Харис започва азиатска обиколка срещу глобалното влияние на Китай
Камала Харис започва азиатска обиколка срещу глобалното влияние на Китай