НОВИНИ

ПСЖ пречупи Монако с два гола на Килиан Мбапе

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:15, 13.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
псж пречупи монако два гола килиан мбапе
Слушай новината

Младата френска звезда на ПСЖ Килиан Мбапе реализира два гола във вратата на бившия си клуб Монако при домакинския успех с 2:0 на неговия тим срещу монегаските в среща от 18-ия кръг на френската Лига 1.

Първата по интересна ситуация в двубоя дойде още преди да са изтекли и 10 минути от неговото начало. Анхел Ди Мария беше препънат в наказателното поле и домакините веднага поискаха да бъде отсъдена дузпа.

Главният арбитър първоначално игнорира техните протести, но секунди по-късно получи сигнал от ВАР за преразглеждане на ситуацията. След проведената консултация Беноа Бастиен промени решението си и посочи бялата точка, а Килиан Мбапе беше точен, за да даде аванс на ПСЖ.

Вторият гол на парижани дойде в самия край на полувремето, като всичко започна с отнемането на топката от страна на Лео Меси в средата на терена. Аржентинецът напредна, а след това комбинира с Мбапе, който завърши подобаващо нападението с премерен диагонален удар.

Това беше също така и гол №100 за младия френски футболист в първенството с екипа на ПСЖ след пристигането му на "Парк Де Пренс" тъкмо от Монако през лятото на 2017 година.

Победата отново върна разликата от 13 точки между лидера ПСЖ и втория Марсилия в Лига 1. Монако пък се намира на 8-та позиция.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават валежите от дъжд и сняг
Продължават валежите от дъжд и сняг
Голове на Бензема и Асенсио осигуриха на Реал победата в "Дербито на Мадрид"
Голове на Бензема и Асенсио осигуриха на Реал победата в "Дербито на Мадрид"