НОВИНИ

ПСЖ се върна към победите, Баркола не спира да бележи

Младият нападател вече има 6 гола от началото на сезона в Лига 1.

ПСЖ Брадли Баркола
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
08:31, 28.09.2024
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Пари Сен Жермен записа домакински успех на тима на Рен с 3:1 в среща от шестия кръг във френското футболно първенство. Парижани оглавяват временното класиране в Лига 1 с 16 точки и без поражение до момента, докато Рен се намира на осмо място със 7 точки към момента.

Попадение на Маркиньос за домакините още в петата минута на мача не бе признато заради засада, но с два гола на Брадли Баркола и един на Кан-ин Ли отборът на Пари Сен Жермен стигна до трите точки.

Парижани пропуснаха няколко възможности преди в 30-ата минута Баркола да получи извеждащо подаване от Усман Дембеле и да реализира за 1:0.

В 58-ата минута Брадли Баркола удари греда, а при добавката кореецът Кан-ин Ли бе точен за 2:0. Десет минути по-късно Баркола отбеляза второто си попадение в двубоя, оползотворявайки прецизно подаване от Ашраф Хакими и от близко разстояние покачи аванса на домакините на 3:0. Това беше шести гол на Баркола от началото на сезона в Лига 1, с който той едноименно оглави класацията при реализаторите.

Рен намали изоставането си на 1:3 в 75-ата минута. Арно Калимуендо се разписа във вратата на Пари Сен Жермен с точен удар от дузпа, фиксирайки крайния резултат. Гостите пратиха топката в мрежата на парижани и в 87-ата минута, но голът не бе признат заради игра с ръка в хода на атаката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой ще е новият председател на Българския лекарски съюз?
Кой ще е новият председател на Българския лекарски съюз?
Трета поредна победа за Майорка в първенството
Трета поредна победа за Майорка в първенството