НОВИНИ

ПСЖ се върна на победния път след успех като гост на Ница, Меси с гол и асистенция

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:07, 09.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
псж върна победния път успех гост ница меси гол асистенция
Слушай новината

Отборът на ПСЖ се върна на правилния път във френската Лига 1, след като надигра с 2:0 като гост състава на Ница в среща от 30-ия кръг.

С успеха "парижани" прекъснаха серията си от две поредни поражения и отново се откъснаха на 6 точки на върха в подреждането пред втория Ланс по-малко от седмица преди двата тима да се изправят един срещу друг в двубой на "Парк Де Пренс", който може да предопредели крайния изход в борбата за титлата.

В същото време пък Ница продължава да бъде без победа във вече пет последователни срещи от Лига 1, което отрежда на тима 8-а позиция във временното подреждане с 45 точки.

В герой на вчерашния двубой се превърна аржентинската звезда на ПСЖ Лионел Меси, който взе дейно участие и при двата гола, реализирайки първия и давайки асистенция за втория.

Меси, чието бъдеще във Франция все още остава неясно, даде аванс на гостите в 26-а минута, след като се разписа с удар от движение в близост до вратарското поле след подаване на Нуно Мендеш.

Крехкият аванс на "парижани" се задържа до 76-ата минута, когато на свой ред Лео Меси влезе в ролята на асистент, центрирайки от ъглов удар за Серхио Рамос, който с глава оформи крайното 2:0. За опитният испански бранител пък това бе първи гол през сезона във френското първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Андрей Слабаков: Нищо смислено не излиза от политическото говорене "всеки срещу всеки"
Андрей Слабаков: Нищо смислено не излиза от политическото говорене "всеки срещу всеки"
Радина Величкова в предаването "Аз съм"
Радина Величкова в предаването "Аз съм"