НОВИНИ

Путин: Лично разпоредих Навални да бъде транспортиран за лечение в Германия

путин лично разпоредих навални транспортиран лечение германия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:54, 22.10.2020
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Руският президент Владимир Путин заяви, че лично е възложил на прокуратурата да позволи на Алексей Навални да лети до Берлин за лечение, съобщи ТАСС.

На заседание на дискусионния клуб "Валдай" Путин посочи, че ако властите наистина са искали да отровят Навални, "едва ли ще го изпратят в Германия за лечение".

"Веднага щом съпругата на този гражданин се обърна към мен, аз незабавно възложих на прокуратурата да провери възможността да бъде откаран за лечение в чужбина, имайки предвид, че са можели и да не го пуснат навън, тъй като той има ограничения, свързани със съдебното следствие. Той имаше ограничения за пътуване ", каза президентът.

Навални с първо видео интервю. Казва защо е бил отровен

"Но все пак помолих главната прокуратура за разрешение и той замина", добави руският лидер. Русия би могла да разследва обстоятелствата по инцидента с Навални, но партньорите не й предоставят данни. Путин припомни твърденията, че в анализите на Навални се твърди, че "са открили следи от Новичок, известен и вече познат на всички по света".

Путин е отговорен за моето отравяне, категоричен е Навални

"Казахме: дайте ни биологичен материал и официално заключение, за да можем от своя страна да разследваме това допълнително и така да имаме правни и формални основания за образуване на наказателно дело", обясни Путин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец допусна обрат на старта на Лига Европа
Лудогорец допусна обрат на старта на Лига Европа
Мюфтията на Дамаск загина при атентат с бомба
Мюфтията на Дамаск загина при атентат с бомба