НОВИНИ

Путин: Русия ще атакува нови цели, ако Западът достави на Украйна ракети с по-голям обсег

путин нареди отмени атаката азовстал шойгу твърди превзет мариупол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:43, 05.06.2022
5675
Чете се за: 02:07 мин.
По света
Слушай новината

Цялата "суета" около допълнителните доставки на оръжия за Киев има само една цел - въоръженият конфликт в Украйна да продължи, колкото се може по-дълго, заяви Владимир Путин в телевизионно интервю.

Според него доставките на американски системи за залпов огън за Украйна по същество не променя нищо, тъй като Киев е разполагал и преди с подобни оръжия, включително ракети с такъв обсег. Те просто компенсират загубите, каза президентът. "Тук няма нищо ново. Това са реактивните системи за залпово изстрелване, украинската армия е въоръжена с подобни системи със съветско, руско производство - "Град", "Смерч", "Ураган".

Путин обърна внимание на факта, че обсегът "зависи не от самата система, а от ракетите, които се използват".

"Това, което чуваме днес и разбираме, е, че са ракети, които летят 45 - 70 километра в зависимост от вида на ракетата. Същото нещо се случи и с тези градове, урагани," торнада", които споменах. Имат и обхват от 40 - 70 километра, няма нищо ново", обясни той.

Следователно, според президента на Руската федерация, подобни доставки от САЩ и някои други страни може просто да бъдат свързани с попълване на загубите на Киев от военна техника. В случай на доставки в Украйна на ракети с по-голям обсег Русия ще направи изводи и ще нанесе удари по онези обекти, които засега не пипа, каза Путин.

"Ако бъдат доставени, ние ще направим съответните изводи и ще използваме нашите оръжия, с които разполагаме, за да нанасяме удари по тези обекти, които засега не удряме", каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Станислав Шопов подписа с ЦСКА
Станислав Шопов подписа с ЦСКА
Екатерина Стратиева: Една българскa роза по европейските трасета изчезва
Екатерина Стратиева: Една българскa роза по европейските трасета изчезва