НОВИНИ

Путин след победата на Байдън: Готов съм за сътрудничество

путин победата байдън готов съм сътрудничество
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:42, 15.12.2020
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Руският президент Владимир Путин поздрави Джо Байдън за победата в президентските избори в САЩ, заявявайки, че се надява страните да оставят настрана различията си и да насърчат глобалната сигурност.

Путин пожела на избрания президент на САЩ успех и допълни: "от моя страна съм готов за сътрудничество и контакти с вас", се казва в изявление на Кремъл.

Руският президент беше един от последните лидери на големи световни сили, които се сдържаха да поздравят Байдън преди победата му да бъде потвърдена от Избирателната колегия.

В поздравителната си телеграма до Байдън Путин заяви, че техните страни "носят специална отговорност за глобалната сигурност и стабилност".

Драмата с изборите в САЩ - време ли е Тръмп да признае поражението

Той изрази увереност, че Русия и САЩ могат, "въпреки различията си, наистина да допринесат за решаването на много проблеми и предизвикателства, пред които е изправен в момента светът".

Путин също така отбеляза, че с оглед на руско-американското сътрудничество, основано на принципите на равенство и взаимно уважение, ще отговаря на интересите на народите на двете страни и на цялата международна общност.

"От своя страна съм готов за взаимодействие и контакти с вас", подчертва руският лидер в посланието си до Байдън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рилски Спортист удари Балкан като гост
Рилски Спортист удари Балкан като гост
"Франс Футбол" обяви най-великите 11
"Франс Футбол" обяви най-великите 11