НОВИНИ

Работници от пътностроителна фирма затвориха Ришкия проход

bnt avatar logo
от БНТ
12:15, 13.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Регионални
Слушай новината

Работници от шуменската пътностроителна фирма отново блокират пътища, този път затвориха Ришки проход. Недоволството е породено от отложеното решение на Народното събрание да позволи да бъдат платени 50% от дължимата сума за извършени ремонти.

Този протест можеше да не се състои, ако миналата седмица НС беше приело предложението на регионалния министър за изплащане на 50% от дължимите суми, а другите след ревизия на договорите. Държавата им дължи 28 млн. лв. за ремонта на отсечка от АМ "Тракия" между Чирпан и Стара Загора. Ремонтът е завършен още миналия април. От тогава те са получили само 9 млн. лв. и то след протести и поредица от срещи със служебните министри.

Ето какво казват протестиращите:

"Ние нямаме притеснения, че ще бъдат проверени договорите. Имаме притеснение, че това са процедурни хватки, които целят да забавят реално плащанията. Това ни притеснява нас. Иначе нямаме притеснения от проверки, ние сме предоставили всички документи още в началото на януари".

"Ще продължим протестите до момента, до който бъдем чути, разбрани и до момента, до който получим справедливост за работените средства".

Протести на тази фирма има на още две места в страната. Затворен е Айтоският проход, има протест пред Дунав мост при Русе.

Във фирмата работят над 800 души, сред които много семейства.

Репортер: Здравка Русева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаите и надзирателите остават в протестна готовност
Полицаите и надзирателите остават в протестна готовност
Протестът на пътните строители - блокади на 25 места в страната
Протестът на пътните строители - блокади на 25 места в страната