НОВИНИ

Работник оцеля по чудо, след като багерът му падна от 400 метра в дере

bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 24.03.2021 (обновена)
5531
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Строителен работник заедно с багер паднаха от 400 метра в река Юговска по пътя за град Лъки. Пострадалият багерист, който е бил в съзнание след инцидента, е откаран в университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. В спасителната операция са участвали пожарникари от Асеновград. Инспекцията по труда започна проверка, за да установи какви са причините за случилото се.

От месец тече усилен ремонт и разширяване на пътя, който свързва манастира Кръстова гора, рудниците и град Лъки. Заради лошото време и снеговалежа днес строителите прекратили работа по-рано. По обед при слизане към една от стоянките на пътя багерът се наклонил встрани, а секунди по-късно полетял към реката.

Машината пропаднала към коритото на река Юговска, като изпочупила дърветата по пътя си. Повече от час, екип на пожарната търсил подход да слезе до багера и да открие пострадалия работник.

Когато дошъл медицинсикият екип открили пострадалия в съзнание на 50 метра надолу по склона.

От болницата в Пловдив съобщиха, че багеристът е с множество контузии и в тежко състояние. От фирмата-изпълнител на ремонта отказаха коментар, но заявиха, че ще направят вътрешна проверка. Инспекцията по труда разследва злополуката.

Текст и снимки: Златин Бояджиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БЛС: Немедицински лица предлагат онлайн консултации с лекар в различни платформи
БЛС: Немедицински лица предлагат онлайн консултации с лекар в различни платформи
Кралско бебе се появи на бял свят във ваната заради подранило раждане
Кралско бебе се появи на бял свят във ваната заради подранило раждане