НОВИНИ

Работодатели и работници блокираха пътя Карлово - Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
07:33, 04.07.2022 (обновена)
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Собственици на фирми, наематели и работници от Карлово тази сутрин блокираха за час пътя Карлово - Пловдив заради влошеното състояние на пътя към Индустриалната зона на града. Те настояха за спешен ремонт и се заканиха, че ще продължат с протестите, ако исканията им не бъдат чути.

Според протестиращите пътят е в окаяно състояние повече от 10 години. От Община Карлово заявиха, че държавата е отпуснала над 2 милиона и 600 хиляди лева за ремонт на общинския път, но за да започне се чака подписът на министъра на иновациите Даниел Лорер, чието министерство финансира проекта.

За участъка от 370 метра обаче, който свързва Индустриалната зона с пътя Карлово - Пловдив, трябва да се погрижи Агенция "Пътна инфраструктура", тъй като той е публична държавна собственост.

"Дължината на общинския път е приблизително 1200 метра. Там сме изготвили проект за цялостен ремонт на пътя и имаме сключен договор за избран изпълнител, ние се опитваме от 3 месеца да влезем в контакт с новия председател на УС на АПИ, досега нямаме никакъв отговор от тях", заяви Николай Цветков, заместник-кмет на Община Карлово.

Автор: Станислава Христозова

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Презастроена ли е София?
Презастроена ли е София?
Галя Захариева е новият кмет на Нова Загора
Галя Захариева е новият кмет на Нова Загора